Immobilized Biomass In Polymeric Gels For The Bioregeneration Of Granular Activated Carbon Loaded With Isomeric Cresol Compounds - Kew , Sook Ling (2015)
Kaedah penjerapan menggunakan karbon teraktif sebagai bahan penjerap telah digunakan secara meluas bagi penyingkiran sebatian fenolik dari air buangan. Oleh sebab kapasiti penjerapan bahan penjerap akan berkurangan dengan aplikasi yang berpanjangan, penjanaan semula bahan penjerap yang digunakan adalah pilihan yang baik untuk mengurangkan sisa dan memulihara sumber.