Kearifan Tempatan Dalam Tadbir Urus: Kajian Kes Institusi Penggawa Di Daerah Bekelam, Kelantan - Ramli, Mohd Izzuddin (2015)
Tesis ini bertujuan untuk mengkaji pengaruh kearifan tempatan terhadap tadbir urus institusi penggawa dengan memberi tumpuan khusus kepada institusi penggawa di daerah Bekelam negeri Kelantan. Bahagian awal tesis ini menjelaskan bahawa perubahan bentuk masyarakat dan politik yang berlaku di negara ini secara tidak langsung telah memberi kesan kepada keberadaan institusi penggawa.