Customers’ Trust In The Use Of Automated Teller Machine (Atm) Services In Sokoto State, Nigeria - Bello Bada, Abdulrahman (2015)

(untitled)
Tesis ini mengkaji kepercayaan pengguna dalam penggunaan perkhidmatan mesin teler automatik (ATM) di negeri Sokoto, Nigeria. Kajian ini menggunakan teori kepercayaan Giddens dan Simmel untuk menjelaskan bagaimana keselamatan, privasi, niat perlakuan, kebergunaan, sikap perlakuan, kemudahan penggunaan, dan penggunaan sebenar mempengaruhi kepercayaan pengguna bank dalam penggunaan perkhidmatan ATM di negeri Sokoto, Nigeria.