Pembuatan Dan Pentadbiran Dasar Pekerja Asing Di Malaysia - Ajis , Mohd Na’eim (2015)
Kemasukan pendatang asing khususnya pekerja asing ke Malaysia telah menyebabkan pelbagai dasar dibentuk oleh kerajaan untuk mengawalnya tetapi ia dilihat masih kurang berkesan bagi menangani masalah migrasi terutama isu kebanjiran PATI.