Synthesis, Characterisation And In Vitro Evaluation Of Disulphide Crosslinked Polymers As Potential Carriers For Colon Specific Drug Delivery System - Lau, Yong Khee (2015)
Sistem penyampaian drug ke kolon adalah sangat berguna untuk menyampaikan drug untuk rawatan penyakit kolon setempat seperti penyakit keradangan usus, ulser kolitis dan penyakit Crohn.