Saddlepoint Approximation To Certain Cumulative Distribution Functions - Omar, Almutairi Alya (2015)
Anggaran adalah sangat penting kerana kadangkala adalah tidak mungkin untuk mendapatkan perwakilan yang tepat dari fungsi ketumpatan kebarangkalian (FKK) dan fungsi taburan longgokan (FTL).