Extra-Turn Dalam Teater Bangsawan Di Semenanjung Tanah Melayu Di Antara Tahun 1900 Hingga Lewat Tahun 1930 - Shaikh Razak, Jamiaht Al Sheikhiah (2015)
Penyumbang utama kepada populariti Bangsawan ialah extra-turn. Terdapat termaterma lain bagi extra-turn yang dikenali sebagai variety entertainments, vaudeville, burlesque dan interludes yang terdapat di dada akhbar tempatan sebagai mempromosikan Bangsawan pada era itu.