Building Envelope Design For Indoor Air Temperature In Hot And Dry Climate, Yemen - Bakhlah, Mohammed Salem Obaid (2015)
Reka bentuk pasif pada sampul bangunan adalah salah satu kaedah yang paling berkesan untuk mengurangkan kesan kondisi udara luar yang tinggi, pengurangan penyerapan haba dan juga untuk penambahbaikan termal dalam bangunan untuk negara beriklim panas dan kering di Yaman.