Pelaksanaan Al-Rahnu Di Institusi Perbankan Dan Bukan Perbankan Di Malaysia - Othman, Azizah (2015)
Kemunculan pajak gadai Islam (al-rahnu) di Malaysia pada tahun 1992 telah membawa perubahan kepada industri pajak gadai yang selama ini dimonopoli oleh konvensional.