Functional Characterization Of The Striped Snakehead (Channa Striata) Desaturase Gene, And Its Implication In Long-Chain Polyunsaturated Fatty Acid Synthesis - Jaya Ram, Annette (2015)
Ikan merupakan sumber utama asid lemak rantai panjang poli-tak-tepu (LC-PUFA) omega-3, antaranya asid eikosapentaenoik (EPA) dan asid dokosaheksaenoic (DHA), yang penting bagi kesihatan optimum manusia.