The Effects Of Pbl On Understanding Of Thermodynamics, Group Work And Self-Directed Learning Skills Among Physics Undergraduates - Aziz, Majed Saleem (2013)
Tujuan kajian ini adalah untuk membandingkan kesan daripada tiga kaedah: pembelajaran berasaskan masalah (PBM), PBM dengan kacdah kuliah, dan pengajaran konvensional ke atas kefahaman termodinamik, kemahiran kerja berkumpulan dan pembelajaran terarah-kendiri dalam kalangan pelajar ijazah pertama fizik.