A Study Of Exponentially Weighted Moving Average (Ewma) Methodologies - Lee, Toh Tong (1993)

(untitled)
Tesis ini adalah berkenaan dengan penggunaan carta PBBE, suatu alternatif kepada carta Shewhart dan Carta Hasil Tambah Longgokan (HTL), untuk mengesan perubahan yang berlaku di dalam suatu proses. Kami menulis tesis ini berdasarkan dua objektif: i) untuk meninjau metodologi carta kawalan PBBE, dan ii) untuk mencadangkan beberapa kaedah tambahan yang boleh meningkatkan lagi keupayaan carta PBBE·: