Hubungan Antara Imbuhan Dengan Kata Kerja Dari Perspektif Pengajaran Dan Pembelajaran Berbantukan Komputer - Yahaya, Ejazi (2004)

(untitled)
Tesis Sarjana ini bertajuk "Hubungan Antara Imbuhan Dengan Kala Kerja Dari Perspektif Pengajaran dan Pembelajaran Berbantukan Komputer". Tesis ini telah ditulis di dalam 5 Bah. Secara umumnya, dalam Bah 1, 2 dan 3, penulis akan memperlihat serta memperbincangkan ciri-ciri kata kerja berdasarkan makna leksikal dan makna semantik yang didukungnya. Pada bah yang keempat, penulis akan menggunakan maklumatmaklumat leksikal dan semantik yang dibincangkan di dalam Bah 1, 2 dan 3 untuk menyusun satu program pengaturcaraan bahasa berkomputer. Pada Bah ke-5, penulis akan membuat rumusan dan kesimpulan terhadap keseluruhan isi kandungan tesis ini.