Critical Success Factors And Performance Outcomes Of Iso 9000 Implementation: The Case Of Small And Medium Enterprises In Malaysia - Zainudin, Dolhadi (2008)

(untitled)
Penyelidikan ini bertujuan untuk meramalkan hubungan antara faktor kejayaan kritikal serta mengenalpasti apakah faktor kejayaan kritikal memainkan peranan penting untuk mencapai piawai ISO 9000. Hubungan ini seterusnya menyelidik pelaksanaan dan kesan prestasi di kalangan syarikat yang mengamalkan ISO 9000. Satu kajian tinjauan menggunakan seal selidik berstruktur lelah dijalankan. Sejumlah 155 responden daripada 155 industri kecil dan sederhana mengambil bahagian dalam penyelidikan ini.