Pembinaan Kata Kerja Dari Sudut Makna - Mohamad, Darwis Harahap (1993)

(untitled)
Kajian ini merupakan kajian pembinaan kata kerja dari sudut makna di dalam bahasa Me1ayu. Pembinaan kata kerja dipilih kerana di~apati golongan perkataan ini merupakan bahagian yang sangat penting di dalam membina ayat bahasa Melayu.