Pemahaman Masyarakat Protosejarah Pulau Kalumpang, Kuala Selinsing Melalui Etnoarkeologi Orang Seletar - Ahmad, Amir (2015)
Kajian etnoarkeologi tentang Orang Seletar telah dijalankan bermula tahun 2010 oleh penyelidik dari Pusat Penyelidikan Arkeologi Global, Universiti Sains Malaysia, Pulau Pinang.