Kajian Perbandingan Antara Kata Hubung Dalam Bahasa Indonesia Dan Bahasa Malaysia - Loebis, Roma Ayuni Aminoeddin (1997)

(untitled)
Kata hubung adalah golongan perkataan yang penting di dalam pembentukan ayat, sama ada secara tulisan mahupun lisan.Meskipun terlihat sederhana tetapi ia didapati cukup rumit kerana terdiri daripada berbagai-bagai jenis dan bentuk serta penggunaannya bervariasi.