Pengaruh Golongan Elit Pemerintah Dalam Pemaparan Berita-Berita Etnik. Analisis Kandungan Terhadap Pelaporan Berita Akhbar Utusan Malaysia dan Berita Harian Sejurus Sebelum dan Selepas Pilihanraya Umum Ke-10 Malaysia. - Mohamad, Mohd Asri (2002)
Penyelidikan mengenai pelaporan media yang berkaitan isu-isu perkauman bukanlah suatu yang bam. Namun begitu, penyelidikan pelaporan media isu perkauman yang berasaskan perspektif kritikal masih kurang diberikan tumpuan oleh smjana komunikasi dan pengkaji media di negara ini.