Antedecents And Outcome Of Internet Of Things Adoption: A Perspective Of Public Listed Companies On Main Market Board Of Bursa Malaysia - Lim , Junn Hwa (Universiti Sains Malaysia, 2015)
Kemajuan and perkembangan dalam sensor teknologi pengumpulan data telah membawa kepada sebilangan besar peranti pintar seperti Pengenalan Frekuensi Radio (RFID) yang disambungkan ke Internet dan penghantaraan data secara berterusan.