Determining The House Buyers Requirements For Green Homes In Malaysia - Ismail, Radzi (2012)
Rumah hijau mengandungi enam elemen utama, iaitu rekabentuk dan perancangan masyarakat, keberkesanan terhadap pengunaan sumber, mengunakan sumber alternatif, sistem semulajadi, perlindungan dan keselamatan, pendekatan dalam guna semula dan kitar semula.