Persoalan-Persoalan Dalam Al-Syiqaq 1 Dari Perspektif Islam - Wan Hamzah, Wan Munirah (1999)
Kajian ini akan memfokuskan kepada persoalan-persoalan dalam novel Al-Syiqaq 1 dari perspektif Islam. Persoalan-persoalan ini akan dianalisis berpandukan model keluhuran isi kandungan Al-Quran yang dikemukakan oleh Al-Faruqi menerusi kajian beliau terhadap Al-Quran.