Kurikulum Sejarah Sekolah Menengah Rendah (KBSM) : Satu Kajian Terhadap Pemikiran Guru Mengenai Pernyataan Hasrat Dan Pelaksanaannya - Tan, Ai Hoon (1997)

(untitled)
Kajian ini dikendalikan dalam konteks inkuiri yang lebih luas mengenai pernyataan hasrat kurikulum sejarah. Ia bertujuan untuk memahami pernyataan hasrat yang menentukan corak keseluruhan kurikulum yakni justifikasi terhadap apa yang sebenarnya diajar di dalam bilik darjah. Di antara hasrat dan amalan, terdapatnya satu ruang yang luas untuk guru membuat keputusan dan pemilihan.