Malay Women's Roles In The Family And Their Responses To a Changing World-A Feminist Postcolonial Reading Of Ellina Binti Abdul Majid's Perhaps In Paradise - Ibrahim, Syazliyati (2007)

(untitled)
Untuk memastikan sesuatu keluarga itu aman dan harmoni, wanita memainkan peranan yang pelbagai. Berada di dalam institusi kekeluargaan tidak bermaksud bahawa wanita tidak dipengaruhi oleh perubahan yang berlaku di sekeliling mereka. Keputusan yang dibuat di dalam dunia politik acapkali memberi kesan kepada sosialisasi masyarakat.Wanita tidak dapat lari daripada dipengaruhi oleh keputusan-keputusan politik tersebut.