Pemaparan Budaya Popular Di Malaysia: Satu Kajian Kes Ke Atas Laporan Konsert KRU Dan Michael Jackson Dalam Berita Harian - Ng, Yi Jiuan (1998)

(untitled)
Suratkhabar secara tidak langsung telah menyumbang dan menjadi perantaraan kedua-dua golongan elit dan bukan elit. Di Malaysia, insiden kontroversi pengharaman pementasan konsert Michael Jackson pada tahun 1996 dan kumpulan K.RU pada 1997 telah menunjukkan kaitan rapat antara politik dan budaya.