Pemaparan Akhbar, Pandangan Wartawan Dan Penduduk : Kajian Kes Projek Marina, Pulau Tioman - Hon , Suk Fen (2005)

(untitled)
Kajian ini adalah untuk mengenalpasti pemaparan isu projek marina di Pulau Tioman dalam akhbar-akhbar Malaysia dan meninjau pendapat penduduk-penduduk Kampung Tekek, kumpulan alam sekitar serta wartawan terhadap pemaparan isu ini. Kajian telah dijalankan dengan menggunakan kaedah analisis kandungan berasaskan kerangka teoretikal Allan Bell dan analisis wacana demi meneliti pemaparan isu projek marina dalam akhbar The Star, Utusan Malaysia, Sin Chew Jit Poh dan Berita Harian.