Investigating Academic Acidevement And Student Evaluation Of Teacidng Effectiveness In Higher Education: A Case Study - Gurdial Singh, Sarjit Kaur (2003)

(untitled)
Pada asasnya, kajian ini bertujuan untuk meneliti penilaian para pelajar dewasa dan matang mengenai keberkesanan pengajaran di peringkat pengajian tinggi di Malaysia. Kajian ini juga meninjau samada faktor demograflk seperti umur, jantina dan kaum mempengaruhi penilaian pelajar tentang keberkesanan pengajaran, pencapaian akademik pelajar dan persepsi pelajar mengenai kemahiran akademik mereka. Perhubungan antaq penilaian keberkesanan pengajaran para pelajar dan persepsi kemahiran akademik pelajar juga dikaji.