Pemikiran Pendidik Guru Terhadap Hasrat Dan Pelaksanaan Kurikulum Latihan Guru Sekolah Bestari: Satu Kajian Kes Di Empat Buah Maktab Perguruan. - Yaacob, Baharudin (2003)

(untitled)
Kajian ini menyelidiki sejaulunariahkah pemikiran pendidik guru yang meliputi epercayaan, nilai, sikap dan pengetahuan kraf profesional telah mempengaruhi ,eJaksanaan Kurikulum Latihan Guru Sekolah Bestari (KLGSB) di dalam bilik drujah di 1eringkat maktab perguruan. Kajian ini cuba meneroka pemikiran pendidik guru terhadap tasrat .KLGSB dan membandingkannya dengan situasi yang sebenar di bilik drujah di naktab perguruan. Kajian ini juga berusaha mengesan apakah faktor-faktor yang .nenghalang pendidik guru dari melaksanakan hasrat yang ditetapkan itu dan adakah apa yang sebenarnya berlaku itu mencerrninkan realiti bilik darjah atau pelaksanaan KLGSB di maktab perguruan.