Kesan Kaedah Video, Ohp, Tunjukcara dan Amali Bagi Pengajaran Ibadat (Pendidikan Islam KBSM) Kepada Pelajar Tingkatan Satu - Che Nus, Alias (1999)
Pengajaran lbadat memerlukan kaedah yang tepat, sesuai, berkesan dan menarik supaya ia dapat difabami~ dihayati dan diamalkan dengan sempurna dalam kehidupan pelajar. Kajian ini adalah untuk melibat dan mengkaji kesan kaedah Video, OHP, Tm1jukcara dan Amali bagi pengajanm Ibadat. SampeJ terdiri daripada 95 orang pelajar Islam tingkatan satu daripada lima buah sekolah di Daerah Kuala Muda, Kedah.