Komitmen Guru-Guru Pelatih Terhadap Penerapan Pendidikan Alam Sekitar Dalam Pengajaran Dan Pembelajaran - Nasaruddin, Noor Aini (2012)
Pengenalan Pendidikan Alam Sekitar (PAS) secara merentas kurikulum di sekolah merupakan langkah yang tepat dalam membentuk modal insan yang bertanggungjawab terhadap alam sekitar.