Keberkesanan penggunaan dua teknik penyeliaan terhadap profesionalisme guru di Medan-Indonesia - Zainy, Chalish Hamdy (2004)
Penyeliaan pendidikan merupakan aktiviti yang · sangat dominan dalam mempertingkatkan profesionalisme gtm1-guru di sekolah. Untuk melaksanakan penyeliaan, para pengetua sekolah hams menggunakan teknik yang tepat, sesuai dan berkesan supaya dapat diterima serta diamalkan o1eh para guru dalam menjalankan proses pengajaran dan pembelajaran.