Kesan latihan rambang dan latihan sistematik ke atas kemahiran penyelesaian masalah momentum dalam Fizik oleh pelajar sekolah - Chua, Chong Sair (2008)
Kajian ini bertujuan untuk melihat kesan latihan rambang dan latihan sistematik ke atas kemahiran penyelesaian masalah momentum oleh pelajar sekolah m.enengah. Seramai 359 orang pelajar tingkatan empat dari 12 buah sekolah menengah kerajaan telah dipilih sebagai subjek kajian. Dari setiap sekolah, satu kelas tingkatan empat telah dipilih. Kesemua subjek dalam kelas yang terpilih hanya diberi satu jenis latihan, iaitu sama ada latihan rambang ataupun latihan sistematik.