Penyelesaian masalah kuantitatif kimia oleh pelajar-pelajar sekolah menengah atas - Yee, Hoot Eng (1995)
Tujuan kajian ini ialah untuk menentukan strategistrategi yang digunakan oleh pelajar-pelajar sekolah Malaysia di Tingkatan Lima untuk menyelesaikan masalah kimia berangka. Kaedah 'menyuarakan-fikiran', suatu pendekatan kualitatif, telah digunakan untuk mendapatkan daripada pelajar-pelajar ini strategi-strategi yang mereka telah gunakan.