Kesan pembelajaran masteri terhadap pencapaian pelajar dalam mata pelajaran kimia tingkatan empat dan pandangan pelajar terhad - Othman, Rusmawati (2005)
Pcnyclidikan ini dijalankan untuk mengkaji kesan strategi pembelajaran masteri terhadap pencapaian pclajar dalam mata pelajaran kimia Tingkatan Empat. Strategi pembelajaran masteri diubahsuai dengan membataskan kepada dua kitaran diagnosis sahaja. lnteraksi antara pembelajaran masteri terbadap pelajar berbeza pencapaian awal juga dikaji. Kajian juga meninjau pendapat pelajar kumpulan eksperimen terhadap pembelajaran masteri.