Quality culture and quality costs of a manufacturing organization in Penang, Malaysia - Oii, Inn Seong (1995)
Penyelidikan ini telah dijalankan untuk mengaji samada wujudnya perbezaan di antara budaya kualiti pada peringkat pengurusan, penyelia dan operator di suatu organisasi. Perhubungan di antara budaya kualiti pada peringkat pengurusan dan berbagai kos qualiti dikaji. Kajian yang sa rna juga dijalankan untuk membandingkan budaya kualiti dua organisasi pada peringkat operator dua orgainsasi tersebut di atas.