Sistem perbankan Islam di Malaysia : satu kajian persepsi dan penerimaan masyarakat Pulau Pinang - Omar, Mohd Kamal (2001)
Umumnya penyelidikan ini bertujuan mengkaji kedudukan dan perkembangan Sistein Perbankan Islam (SPI) di Malaysia. Fokus penyelidikan ini ialah penerimaan dan persepsi masyaraka terhadap perkembangan SPI yang telah bertapak sejak 1983. Penyelidikan ini telah memilih Pulau Pinang sebagai lokasi.penyelidikan