Adaptive And Cooperative Harmony Search Models For Rna Secondary Structure Prediction - A. Mohsen, Abdul Qader Mohammed (2011)
Penentuan fungsi molekul RNA amat bergantung kepada struktur sekunderya. Kaedah fizikal yang sedia ada untuk penentuan struktur sekunder adalah mahal dan memakan masa.