Abu Jerami Dalam Kaca, Seramik Kaca Dan Komposit Polimer - Ismail, Hamisah (2010)
Kajian ini merangkumi tiga bahagian utama iaitu, mengenai pencirian jerami dan abu jerami, abu jerami di dalam kaca serta seramik kaca dan abu jerami sebagai pengisi dalam komposit polimer.