Removal Of Chlorophenolic Compounds From Aqueous Solution By Adsorption Onto Various Activated Carbons Produced From Oil Palm Shell - Hamad, Bakhtiar Kakil (2011)
Kajian ini bertujuan meneroka kemungkinan menyediakan karbon teraktif berliang meso daripada tempurung kelapa sawit