A Model Of Trust In Internet Banking - The Case Of Penang - Wong, Kim Seong (2005)
Kebangkitan pembankan Internet di Malaysia telah mengubahkan cara pelanggan bank membuat transaksi bank mereka. Dari model pemiagaan pembankan tradisional, bank-bank di Malaysia sudah berubah secara perlahan-lahan ke model perniagaan "clicks-and-mortar", kerana bank-bank di Malaysia percaya bahawa perubahan ini boleh menambah nilai kepada pelanggan-pelanggan mereka.