Internet Banking Service Quality And E-Loyalty In Penang, Malaysia - Teng, Yoke Leng (2008)

(untitled)
Perbankan Internet menjadi smakin popular di Malaysia. Pada masa sekarang, terdapat 23 bank perdagangan termasuk bank tempatan dan bank asing beroperasi di Malaysia yang menawarkan perkhidmatan perbankan Internet. Persaingan urusniaga perbankan Internet adalah hebat dan bank Internet bank boleh mendapat atau hilang kesetiaan pelanggan melalui tindakan satu "klik tetikus" mereka. Oleh itu, Jadi kesetiaan pelanggan (E-Loyalty) adalah amat bernilai kepada bank kerana is adalah satu kelebihan persaingan.