Receptiveness Of E-Banking By Malaysian Consumers - Koay, Pei Ling (2002)
Evolusi menuju era Internet dan perbankan Internet telah menjadi transformasi paling asas dilalui oleh industri perbankan sehingga kini. Industri perbankan sedang mengalami perubahan yang pesat ekoran perkembangan teknologi maklumat dan komunikasi. Kajian tentang penerimaan perbankan Internet oleh individu amatlah berkurangan. Oleh itu, satu kajian patut dijalankan untuk memahami faktor mempengaruhi keinginan individu dalam penggunaan perbankan Internet.