Factors Affecting Individual Life Insurance Ownership, A Study Of Penang Residents - Tan, Lai Lai (2000)

(untitled)
Kajian ini meninjau bagaimana umur, pendapatan, jantina, bangsa, persepsi terhadap faedah insuran hayat dan pandangan terhadap risiko persendirian mempengaruhi pemilikan insuran hayat. Perhubungan di antara tahap pendidikan dengan persepsi terhadap faedah insuran hayat juga diuji. Kaedah persampelan mudah telah digunakan dan sebanyak 247 calon dari seluruh Pulau Pinang telah menyertai kajian ini.