The Stocks Market Overreaction On The Kuala Lumpur Stock Exchange (Klse) - Suw, Andi Tjan (2000)

(untitled)
Kajian ini ialah untuk menguji saham-saham Malaysia yang telah bertindak melampaui batas pengembalian dari tempoh Januari sampai Desember 1997. Objektif utama ialah (1) untuk menguji apakah saham-saharn yang telah bertindak baik pada periode yang lalu (pemenang) akan bertindak buruk pada Jangka waktu yang akan datang (kekalahan) dan saham yang telah bertindak buruk (kekalahan) akan bertindak baik pada jangka waktu yang akan datang (pemenang), apa yang telah dijelaskan oleh hipotesis kelampauan batas.