Modernity, State-Led Islamisation And The Non-Muslim Response: A Case Study Of Christians In Peninsular Malaysia - Eu, Chong Choong (2010)
Sebahagian besar daripada abad ke-20 telah menyaksikan para sarjana yang mengkaji agama berpendapat bahawa moderniti akan menyebabkan agama disingkirkan dari ruangan awam.