Kerelevanan Penggunaan Kaedah Penyelesaian Pertikaian Alternatif Timbang Tara Dalam Industri Pembinaan Di Malaysia - Osman, Wan Nadzri (2007)
Timbangtara dilihat sebagai satu jalan penyelesaian terbaik dalam menyelesaikan sebarang pertikaian yang berlaku selain menyelesaikan masalah tersebut melalui undang-undang yang termaktub di mahkamah.