Gaya Kewartawanan Baru Dalam Novel Pilihan Abdullah Hussain - Samat, Talib (1998)
Tesis ini membincangkan tajuk '"Gaya Kewartawanan Baru dalam Novel Pilihan Abdullah Hussain". Bab Satu menghuraikan pengenalan tesis ini dan Bab Dua membincangkan sejarah kemunculan dan perkembangan teori gaya kewartawanan barn, falsafah gaya kewartawanan baru, tokoh-tokoh pepting gaya kewartawanan barn dan novel-bukan fiksyen, definisi dan ciri-ciri gaya kewartawanan baru, dan perbezaan.di antara gaya kewartawanan baru dan kewartawanan konvensi lama.