Pemikiran Metaforikal Di Dalam Esei Pelajar Mengikut Analisis Hermeneutik - Thaliah, Rajaletchumi (1998)

(untitled)
Tujuan kajian ini adalah untuk mengesan dan menafsirkan pemikiran metaforikal di dalam esei pelajar. Kajian ini bukan sahaja memberi tumpuan kepada jenis-jenis metafora dan unsur-unsur yang mendasari penglahirannya malahan meneroka ke arah metafora sebagai kunci pemahaman esei.