Kajian Kesesakan Lalu Lintas Di Bandaraya Kuching - Lim, Soon Hock (2006)
Kesesakan lalu lintas merupakan peningkatan isipadu lalu lintas pada masa yang puncak di sebatang jalan raya yang mempunyai kapasiti yang terhad menjadikan barisan kenderaan tidak bergerak dengan lancar