Kajian Ke Atas Sistem Pelupusan Sampah "Sanitary Landfill" Dan Impaknya Ke Atas Persekitaran , Kajian Kes: Tapak Pelupusan Ampang Jajar, , Seberang Perai, Pulau Pinang. - Zainon, Mohamad Rizal (2005)

(untitled)
Teknik pelupusan sampah yang paling banyak dipraktikkan di negara ini adalah kaedah pembuangan terbuka yang membawa banyak impak negatif kepada persekitaran.