Investigating Interleukin-18 Involvement And Its Modulatory Effects On Major Cytokines Release During Malaria Infection In Mice - Hasballah, Kartini (2010)

(untitled)
IL-18 merupakan sitokin pro-inflamasi poten yang memainkan pelbagai peranan dalarn tindakbalas imunisasi dan aktiviti inflarnasi dalarn banyak penyakit, tetapi penglibatannya dalarn mendasari patogenesis malaria masih belum terhurai sepenuhnya.